computerbrillen

Werkt u regelmatig langer dan 2 uur werk achter uw computer? Een computerbril is dan de beste oplossing voor het werk op kantoor om uw ogen te beschermen tegen het blauwe licht. Vaak betaalt de werkgever computerbrillen zelfs terug. Met een computer leesbril knijpt u minder met uw ogen te knijpen achter het scherm.

Vermoeide ogen tijdens het werk

De eerste tekenen van oogproblemen bij computerwerk niet alleen slecht zicht, maar juist vermoeide ogen, hoofdpijn, nek- of rugpijn of gevoeligheid voor licht. Uw ogen zijn misschien droog of rood en u heeft misschien een branderig of prikkend gevoel. Dit is het gevolg van langdurige concentratie op een computerscherm, misschien in combinatie met een onnatuurlijke houding. Deze problemen worden verder verergerd doordat uw ogen voortdurend wisselen tussen verschillende afstanden, bijvoorbeeld papieren op het bureau of opkijken naar collega’s.

Waaraan moet een computerbril voldoen

Het belangrijkste voor een computerbril is dat deze precies is ingesteld op de afstand van uw ogen tot het computerscherm of een ander elektronisch scherm. Dit verschilt uiteraard per persoon.

In eerste instantie lijkt een leesbril een goede oplossing. Maar vergeet niet dat een leesbril bedoeld is voor zeer korte afstanden. Om tekst en afbeeldingen op de computer goed te kunnen zien zult u zich dus dichter naar het beeldscherm toe bewegen. Hierdoor neemt u bijna onvermijdelijk een slechte houding aan. Dit kan spanning in uw nek en rug veroorzaken.

Voordelen van computerbrillen

  • Breed en scherp zicht op beeldscherm
  • Meer rust voor uw ogen
  • Minder snel last van tranende ogen
  • Minder snel nek- en schouderklachten door ontspannen houding
  • Past in elk montuur

Advies over beeldschermbrillen

Een gedegen advies bij het kopen van een bril is belangrijk. De beste aanpassing van uw beeldschermbril is afhankelijk van een aantal zaken. Zo zijn de afstand tot het beeldscherm, de positie van het toetsenbord en andere werkhulpmiddelen bij de bepaling van de juiste glassterkte nodig. Om de speciale eisen aan het zicht bij de computer en uw werkplek te bepalen, hebben wij alle informatie over uw werkplek nodig. Hoe nauwkeuriger die informatie, des te beter de beeldschermbril wordt, die u dan een prima zicht geeft aan de computer!