contactlenzen

Harde lenzen geven nog steeds het scherpste zicht en zijn op de langere termijn het beste voor de gezondheid van jouw ogen. Een harde contactlens laat namelijk meer zuurstof door. Daarnaast gaan harde lenzen 2 tot 3 jaar mee en zijn daardoor goedkoper. Wel is het zo dat je langer moet wennen aan deze lenzen. Een ander voordeel is dat ogen amper vermoeid raken, waardoor je ze zonder problemen de hele dag kunt dragen.

De 5 voordelen van harde lenzen

Wij zetten alle voordelen nog even op een rijtje:

 • Scherp zicht:
  Met een harde lens zie je gewoonweg scherper. Een harde lens wordt op maat gemaakt voor jouw ogen, waar zachte contactlenzen vaak een standaard vorm hebben.
 • Ook bij uitdagende correcties:
  Als je een eenvoudige plus- of minafwijking hebt, zijn er voldoende zachte lenzen beschikbaar die de afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval, je kunt dan kiezen voor een harde lens.
 • Hygiëne:
  Harde contactlenzen zijn niet poreus en nemen geen vocht op. Hierdoor zijn dit soort contactlenzen hygiënischer dan zachte lenzen die u vaker draagt. (dit geldt niet voor daglenzen)
 • Goedkoper
  Een harde contactlens gaat vele malen langer mee. Gemiddeld kun je 2 tot 3 jaar gebruik maken van harde lenzen. Daardoor ben je goedkoper uit. Ze zijn ook minder kwetsbaar en beschadigen minder snel.
 • Gezonder:
  Harde contactlenzen zijn iets beter voor jouw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op traanvocht, waardoor er geen direct contact gemaakt wordt met de ogen.

Onze contactlensspecialisten geven je een advies wat past bij jouw persoonlijk situatie. Neem gerust contact met ons op!