Nachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen?

Nachtlenzen worden alleen ’s nachts gedragen. Terwijl je slaapt, corrigeren deze lenzen je ogen. Door de werking van de lens wordt het hoornvlies gedurende de nacht tijdelijk afgevlakt. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Hoe langer de lenzen niet gedragen zijn, hoe meer de sterkte weer terugloopt. Bij het gebruik van nachtlenzen is het erg belangrijk om zeer goede contactlenshygiëne toe te passen, dit in verband met het grote infectiegevaar. In de nacht kan het traanvocht namelijk niet goed doorstromen en kunnen bacteriën die onder de contactlens zitten zich vermenigvuldigen of eventueel schade aanbrengen.

Nachtlenzen aan laten meten

Voordat je nachtlenzen kunt gaan dragen, beoordelen wij of jouw ogen geschikt zijn. Dit type lens is niet voor iedereen geschikt. Ze corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat door ons checken of jouw ogen geschikt zijn voor het gebruik van deze contactlenzen.

Op maat gemaakt

Het is belangrijk om de vorm van jouw ogen exact te bepalen. Wij zullen vervolgens de sterkte opmeten. Met deze gegevens worden de nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor jouw ogen met de correctie die jij nodig hebt.

Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, gaan wij met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt. Natuurlijk ontvang je van ons alle informatie die je nodig hebt om de lenzen in de nacht hun werk te laten doen.