vermoeide-ogen

Heeft u last van vermoeide ogen? Of misschien wel van tranende of juist droge ogen? Komt dat meestal voor als u een dag achter de computer heeft gezeten of na een lange autorit? Er zijn vele oorzaken van vermoeide ogen, waar in een aantal gevallen de sterkte van uw glazen of de verkeerde glazen de reden kunnen zijn.

Laat uw ogen meten

Bij Boulis Optiek kunnen wij het niet vaak genoeg vertellen; Laat uw ogen regelmatig meten om zo vermoeide ogen te voorkomen. Per slot van rekening gaat u ook ieder half jaar naar de tandarts om uw gebit te laten checken. Het menselijk lichaam is gewoonweg onderhevig aan veranderingen en het regelmatig laten meten van uw ogen is echt verstandig.

Beeldscherm is vaak een oorzaak

Langdurig en ingespannen achter een beeldscherm zitten is inmiddels één van de meest voorkomende oorzaken van het hebben van vermoeide ogen. Het blauwe licht wat van een computer komt zorgt voor irritatie en kan eenvoudig opgelost worden door gebruik van een computerbril.

Zijn uw armen te kort geworden?

Als het dichtbij lezen niet meer zo goed lukt, maar nog wel als u uw telefoon of krant iets verder weg houdt, dan is het waarschijnlijk tijd om aan een leesbril te denken. Gelukkig is het inmiddels zo dat er zoveel leuke monturen zijn, dat het kiezen van een leesbril een feestje is!

De juiste glazen

Het is natuurlijk vermoeiend als u dagelijks door glazen kijkt die eigenlijk net niet goed zijn, omdat uw ogen zijn veranderd. Hoog tijd om eens langs te komen om te checken of de glazen nog wel bij uw ogen passen.

Meten is weten

Ons advies is en blijft dat, als u last heeft van vermoeide ogen, u gewoon even langs kunt komen. Wij checken en meten uw bril of lenzen om te kijken of alles nog zo perfect als mogelijk is. Is er meer aan de hand, dan verwijzen wij u uiteraard door, maar laat die eerste stap naar Boulis Optiek een gemakkelijke zijn. Wij willen niets liever dan dat u met een gezonde kijk op pad gaat. Ogen zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam, waarmee we maar lastig zonder kunnen.