contactlenzen

Waarom kies je voor zachte lenzen? Het eerste waar de meeste mensen aan denken als je het vraagt is gemak. Ondanks dat harde lenzen ook erg veel comfort geven, is het aan het begin wel wennen. Het dragen van zachte lenzen gaat eigenlijk bijna vanzelf. Je voelt nauwelijks dat je lenzen draagt. Lens materiaal is poreus en neemt het aanwezige traanvocht op, zodat de lens op het oog flexibel blijft. Bovendien hechten zachte lenzen zich goed aan het oog, zodat je ze nauwelijks voelt bewegen.

Sferische of torische lenzen

Zachte lenzen zijn in vrijwel alle sterktes verkrijgbaar; zowel in sferische als torische varianten. Er bestaan zachte daglenzen maar ook lenzen die twee weken, een maand of maximaal een half jaar lang gedragen kunnen worden.

Daglenzen

Daglenzen zijn contactlenzen die iedere dag moeten worden vervangen. Hygienische dan dit is feitelijk niet! Elke ochtend open je een nieuwe verpakking, die je na een dag weer weg gooit. Door het dragen van daglenzen hoef je je niet meer druk te maken over de reiniging en het onderhoud van jouw lenzen.

Sporten met daglenzen

Sporten met een bril kan nogal eens een uitdaging zijn. Een mooie oplossing is dan het gebruik van daglenzen voor de momenten dat je jouw favoriete sport aan het beoefenen bent. Zachte daglenzen bieden dan uitstekend zicht in het hele gezichtsveld en er staat niets in de weg om een topprestatie te leveren. Daglenzen zijn verreweg het goedkoopste alternatief voor sporadische lenzengebruiker.

Wij helpen jou met de keuze

Wij realiseren ons dat er veel keuzes zijn, waar je het even over wilt hebben. Kom dus gerust bij ons langs om de lenzen te kiezen die het beste bij jou passen. Belangrijk is wel altijd dat je jouw ogen laat meten, alleen met de juiste sterkte lens is een lens prettig om te dragen.