Sam Boulis in het Witte Weekblad

Sam Boulis over brillenproject Afrika

Op 4 juli 2023 verscheen in het Witte Weekblad een mooi artikel over de reis van Sam en Nahla Boulis. Lees het hieronder rustig door of kijk online in de E-paper van het Witte Weekblad.

 

NIEUW-VENNEP “Hoe het was? Bijzonder indrukwekkend”, vertelt Sam Boulis. “We hebben kennis gemaakt met een totaal andere wereld. Een bril, wat is daar nu voor bijzonders aan, zal iedereen hier zeggen. Maar in Kenia is een bril heel bijzonder. En voor velen onbetaalbaar. Ik ben blij dat we via dit project veel mensen hebben kunnen helpen. Niets is zo belangrijk als goed kunnen zien.”

Dutch Down Support

Eigenaar van Boulis Optometrie, Sam Boulis, keerde onlangs terug uit Afrika, waar hij in Mombassa in Kenia meedeed aan een ontwikkelingshulpproject, speciaal gericht op kinderen met het syndroom van Down. Hij maakte de reis in samenwerking met Dutch Down Support, een stichting die gevestigd is in Nieuw-Vennep. “We waren daar met vijf deskundigen: een logopedist, een dermatoloog, een motorisch specialist. En mijn vrouw Nahla en ik, wij gingen mee voor de ‘afdeling ogen’. Ik had van de activiteiten van de stichting gehoord via een van mijn klanten. Ik was er door geraakt, zeker omdat kinderen met Down daar dubbel kansarm zijn. Ik wilde graag helpen.”

Lange dagen voor Sam en Nahla

Sam en Nahla Boulis waren iets meer dan 14 dagen in Kenia, waar ze op zes scholen aan de slag gingen met oogmetingen. “Ons project werd gesteund door het Keniaanse ministerie, dat erg blij was met onze komst. We hadden eerst gedacht met halve dagen meteen een eind te komen, maar de toeloop was zo groot, dat we uiteindelijk dagelijks tussen 7.00 en 17.00 uur bezig zijn geweest.”

Nu aan het werk

Met stapels meetwerk kwamen Sam en zijn vrouw terug en was het tijd voor hun huiswerk, namelijk zorgen voor een montuur met de juiste glazen. “We hopen tegen eind oktober alles in Kenia ter plaatse te hebben. Hoe dat precies gebeurt? Dat staat nog niet vast, we zijn nog in overleg met de stichting. En wie het allemaal betaalt? Ik wil deze actie zien als mijn bijdrage aan dit ontwikkelingsproject. Deze mensen moeten leven met zo weinig, ze verdienen onze steun. Daarom reserveer ik een deel van elke aankoop in mijn optiek voor dit project. Zo kan ik het geld voor de brillen bij elkaar sparen. Zelf kom ik uit Irak, ik heb hier de kans gehad om een herstart te maken. Nu is het mijn beurt om anderen te helpen.”

Sam Boulis in het Witte Weekblad